Ezt a receptet a Good Food magazinban találtam. Elsőre is tökéletesen sikerült, nem kellett a megadott recepten változtatni. Egyszerű, gyors, finom muffin :)
Hozzávalók:
140 g cukor
200 g liszt
1 teáskanál szódabikarbóna
100 ml natúr joghurt
2 nagy tojás
1 teáskanál vaníliaaroma
140 g olvasztott vaj, plusz extra a muffinformák kikenéséhez
12 teáskanál málnalekvár
Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 190°C-ra. Vajazzuk ki a muffinformákat.
2. Keverjük össze a cukrot, a lisztet és a szódabikarbónát. Ezt követően egy másik tálban keverjük össze a joghurtot, a vaníliát és a tojásokat egy habverő segítségével.
3. Tegyük a joghurtos keveréket az olvasztott vajjal együtt a liszthez, és gyorsan dolgozzuk össze egy fém kanál segítségével.
4. A kapott massza 2/3-át osszuk szét a muffinformákban, majd tegyünk minden muffin közepébe egy-egy teáskanál málnalekvárt. A maradék tésztával fedjük le a lekvárt.
5. 16-18 perc alatt aranybarnára sülnek. Ha kész, hagyjuk hűlni. Hintsük meg porcukorral, de akár bele is forgathatjuk a muffinokat egyesével a porcukorba.
![]() |
![]() |
![]() |