2012.12.04.
13:45

Írta: CsodaSüti

Gesztenyés muffin csokoládé krémmel

Nagy lelkesedéssel készítettem el ezt a gesztenyés muffint, mert a recept szerint nem kell bele liszt, hanem őrölt mandulával van helyettesítve. Kíváncsi voltam, milyen lesz a gesztenye és a mandula összhatása, és azt kell mondjam, hogy igencsak jó. :) Azt viszont meg kell említsem, hogy nekem kicsit domináns volt a mandula és picit mintha elnyomta volna a gesztenye ízét. Ettől függetlenül siker lett, főleg ilyen szépen feldíszítve!

Hozzávalók:
30 dkg natúr, cukrozatlan gesztenyemassza
4 tojás
12 dkg cukor
15 dkg őrölt mandula
1 teáskanál sütőpor

A krémhez:
1,5 dl tejszín
15 dkg étcsokoládé
10 csepp 100%-os tisztaságú narancsolaj

A díszítéshez:
15 dkg étcsokoládé lemez vagy forgács
porcukor
dekorgyöngy

Elkészítés:

1. A tojásokat a cukorral felverjük, egészen addig, amíg fehér nem lesz.

2. Elkeverjük a sütőport a mandulával.

3.Hozzáadjuk a natúr gesztenyét a cokros tojáshabhoz és elkeverjük. Hozzáadjuk a sütőporos mandulás keveréket.

4 A tésztát elosztjuk a muffin formákban, majd 180 fokon 20-25 percig sütjük. 

5. A krémhez a tejszínt felforraljuk és belekeverjük a kis darabokra tört csokit. Miután teljesen feloldódott a csoki, hagyjuk hűlni és hozzáadjuk a narancsolajat.

6. A krémet a muffinokra kenjük és ízlés szerint díszítjük.

csodasüti gesztenyés muffin 3.jpg
csodasüti gesztenyés muffin.jpg
csodasüti gesztenyés muffin 2.jpg

Még több inspiráló ötlet: http://www.facebook.com/CsodaSuti

Szólj hozzá!

Címkék: süti muffin gesztenyés glutén mentes díszített csokoládé krém

A bejegyzés trackback címe:

https://csodasuti.blog.hu/api/trackback/id/tr444947197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása