Már régóta szerettem volna almás morzsás sütit csinálni, a múlt héten pedig találtam is egy jó receptet neten! Nagyon könnyű volt, ráadásul nem maradt sok mosogatnivaló sem utána. :)
Hozzávalók:
14 dkg liszt
10 dkg vaj
5+8 dkg cukor
3 dkg zabpehely
80 dkg alma
1 mokkáskanál fahéj
1 citrom leve
Elkészítés:
1. A lisztet, 5dkg cukrot, a vajat és a zabpelyhet gyúrjuk össze morzsás tésztává
2. Az almát hámozzuk meg és kockázzuk fel, majd 8 dkg cukorral, fahéjjal és citrommal együtt közepes lángon pároljuk addig, amíg össze nem esik kicsit
3. Vajazzunk ki egy sütőformát. Az almát - levét leszűrve - tegyük a tálba és szórjuk a tetejére a morzsás tésztát.
4, Süssük 180°C-on 20-30 perc alatt aranybarnára.
Megjegyzés:
Fele mennyiségű cukrot használtam, így is kellően édes lett. Természetesen sok függ az alma fajtájától is!
Íme az eredmény:
frissen sült almás morzsás süti |
karamellizálódott alma |
hamar elfogyott :) |