2012.11.18.
14:42

Írta: CsodaSüti

Almás morzsás süti

Már régóta szerettem volna almás morzsás sütit csinálni, a múlt héten pedig találtam is egy jó receptet neten! Nagyon könnyű volt, ráadásul nem maradt sok mosogatnivaló sem utána. :)

Hozzávalók:
14 dkg liszt
10 dkg vaj
5+8 dkg cukor
3 dkg zabpehely
80 dkg alma
1 mokkáskanál fahéj
1 citrom leve

Elkészítés:
1. A lisztet, 5dkg cukrot, a vajat és a zabpelyhet gyúrjuk össze morzsás tésztává
2. Az almát hámozzuk meg és kockázzuk fel, majd 8 dkg cukorral, fahéjjal és citrommal együtt közepes lángon pároljuk addig, amíg össze nem esik kicsit
3. Vajazzunk ki egy sütőformát. Az almát - levét leszűrve - tegyük a tálba és szórjuk a tetejére a morzsás tésztát.
4, Süssük 180°C-on 20-30 perc alatt aranybarnára.

Megjegyzés:
Fele mennyiségű cukrot használtam, így is kellően édes lett. Természetesen sok függ az alma fajtájától is!

Íme az eredmény:

csodasüti almás morzsás süti.jpg

frissen sült almás morzsás süti

csodasüti almás morzsás süti 2.jpg

karamellizálódott alma

csodasüti almás morzsás süti 3.jpg

hamar elfogyott :)

Szólj hozzá!

Címkék: süti könnyű gyors almás fahéjas morzsás

A bejegyzés trackback címe:

https://csodasuti.blog.hu/api/trackback/id/tr214912904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása